Hygrometre og termometre

Hygrometre og termometre

En luftfugter af høj kvalitet er den bedste måde at sikre, at dine cigarer holdes i det ideelle klima, men desværre er det ikke alle luftfugtere, der er så konsekvente som forventet. Så ved at tilføje et hygrometer og termometer til din humidor kan du holde et bedre øje med luftfugtigheden og temperaturen og sikre, at dine cigarer altid er i perfekt rygetilstand.Hvad er et hygrometer?

Et hygrometer måler simpelthen den relative luftfugtighed. Hygrometre viser dig luftfugtigheden i dit opbevaringsrum for cigarer, lige fra den mindste skrivebordshumidor til store kabinethumidorer, og giver dig ekstra ro i sindet, fordi du ved, at dine cigarer altid er i sikkerhed i det ideelle miljø.

Hygrometertyper

Et hygrometer kan vise sig at være en stærk allieret, når det er parret med en af de mange pålidelige befugtere på markedet. Det handler blot om at finde det rigtige valg til dine behov. Som med luftfugtere er der mange forskellige stilarter, som du kan vælge imellem. Hvert hygrometer falder dog ind under en af to typer: Analog eller digital.

Analoge hygrometre

Disse traditionelle hygrometre er de mest almindeligt anvendte i cigar humidorer på grund af deres pålidelighed og klassiske udseende. De fleste analoge hygrometre har en nummereret skive og en pil, der peger på det aktuelle luftfugtighedsniveau. Ikke alle analoge hygrometre er dog lige gode, da nogle er bedre egnet til opbevaring af cigarer end andre.Der findes tre forskellige typer af analoge apparater:

 • Metalfjederhygrometre
 • Hygrometre med naturligt hår
 • Hygrometre med syntetisk hår

  Metalfjederhygrometre er bygget op omkring en metalfjeder, der oprulles eller afrulles afhængigt af fugtighedsniveauet. Selv om de fungerer i en nødsituation, er disse hygrometre generelt de billigste og mindst pålidelige muligheder for opbevaring af cigarer.

  Hygrometre med naturhår giver en mere nøjagtig fugtighedsmåling end deres modstykker med metalfjeder, idet de anvender et naturligt hårstrå i stedet for en fjeder. Håret udvider sig og trækker sig sammen med luftfugtigheden og bevæger nålen på skiven for at vise dig den aktuelle relative luftfugtighed. Selv om de er mere nøjagtige end metalfjederhygrometre, kræver disse apparater lejlighedsvis omkalibrering.

  Hygrometre med syntetisk hår har næsten samme funktion som hygrometre med naturligt hår, bortset fra brugen af syntetisk hårmateriale, som kun kræver lidt eller ingen omkalibrering. Disse apparater har den højeste nøjagtighed og den laveste vedligeholdelse af alle analoge hygrometre. Tysk fremstillede syntetiske hårhygrometre, som f.eks. adorini precision Hair Humidor Hygrometer, er det foretrukne analoge tilbud til cigar humidorer.

  Digitale hygrometre

  Med letlæselige displays og ofte med indbyggede termometre og flere indstillinger for klimakontrol, er digitale hygrometre blevet stadig mere populære muligheder for cigar humidorer. Elektroniske sensorer fungerer i stedet for hår eller fjedre ved, at måle den relative luftfugtighed.  Digitale enheder, der er optimeret til cigar humidorer og luftfugtighedsintervaller på over 65%, såsom adorini's slanke digitale hygrometer Compact, giver den mest pålidelige nøjagtighed. Selv det mest avancerede digitale hygrometer kan dog afvige med 2 eller 3 procentpoint. Uanset hvilke karakterer digitale hygrometre måtte miste på grund af deres nøjagtighed eller højere pris, kompenserer de mere end rigeligt for deres brugervenlighed og alsidighed.

  Hvis du ønsker bekvemmeligheden ved et digitalt display, med lidt eller ingen vedligeholdelse, så er digitale hygrometre den rigtige løsning. Hvis du foretrækker den bedste præcision, er analoge hygrometre til syntetisk hår det bedste valg.

  Termometre

  Hovedfokus ved opbevaring af cigarer bør altid være på luftfugtigheden, men temperaturen kan også spille en rolle for luftfugtigheden og bevaringen af cigarer. Så det kan være nyttigt at holde øje med temperaturen i din cigar humidor eller opbevaringsrum med et termometer.

  Selv om intet siger, at du ikke kan opbevare cigarer køligere eller varmere end stuetemperaturen, kan drastiske temperatursvingninger være skadelige for dine cigarer. Varme kan især skabe problemer, da varmere temperaturer kombineret med høj luftfugtighed skaber ideelle betingelser for udklækning af cigarentusiasternes svorne fjende: tobaksbillen.

  Det er at foretrække at holde cigarer konstant ved eller tæt på stuetemperatur, så ved at bruge et termometer kan du holde et vågent øje med klimaændringer, og begrænse muligheden for angreb af tobaksbiller og andre faktorer, der ellers kunne skade din cigarsamling.

  Er termometre nødvendige for at konservere cigarer?

  Nej, men termometre hjælper bestemt sagen og giver ekstra ro i sindet til din opbevaring af cigarer. Heldigvis har mange af de digitale hygrometre, der fås i dag, såsom det bedst sælgende adorini Digital Hygrometer and Thermometer, også integrerede termometre. Så i stedet for en ekstra omkostning er det en bonus. Det er en win-win for alle.

  Fugtighed og temperatur på din måde

  Uanset hvilken type du vælger, er hygrometre og termometre uvurderlige værktøjer, der hjælper dig med, at bevare dine cigarer bedst muligt i det ideelle miljø. Hold dine cigarer parate og klar til brug, og føl dig sikker på, at alt er som det skal være, med det perfekte hygrometer og termometer, til din cigar humidor.


Alle priser er allerede inkluderet moms.. Gratis forsendelse fra 750,00 kr. For ordrer på en værdi under 750,00 kr yderligereforsendelsesomkostninger