Lighters

Lighters

Lightere er ikke kun en kilde til ild, de kan også tilføre et stænk af stil eller endda spænding til cigarrygeroplevelsen. Lightere findes i alle former og størrelser, designet til forskellige formål og tilpasset cigar- og piberygeres særlige behov. Selvom personlige præferencer i sidste ende vil afgøre dit valg af lighter, er der et par punkter af interesse, som bedre vil hjælpe dig med, at vælge den rigtige lighter til dig.


Typer af lightere
Enhver lighter vil utvivlsomt som minimum give en passende flamme til at tænde dine cigarer, men ikke alle lightere er ideelle til at tænde cigarer. Lightere falder generelt i en af to kategorier: benzin eller butan. Kun den ene er at foretrække til cigarer.

Benzin
Benzinlightere, også kendt som væskelightere, har et simpelt tændingssystem, der kombinerer benzin, en flintesten og en væge. Dette klassiske design gør denne type lightere nemme at bruge og holdbare. Mange benzinlightere, som f.eks. den ikoniske Zippo-lighter, kan give en pålidelig flamme, der er modstandsdygtig over for vind. Selvom disse lightere har deres fordele, kan rester fra benzinen påvirke smagen af tobak negativt. Så benzinlightere anbefales ikke til at tænde cigarer eller tobakspiber.

Butan
I modsætning til væskebaserede benzinlightere bruger disse lightere en næsten lugtfri og smagløs gas under tryk. Det giver en renere forbrænding, der har mindre effekt på dine cigarer, så du bedre kan nyde alle tobakens finesser. Butanlightere har enten den traditionelle flinthjulstænding eller nutidens mere almindelige piezoelektriske system. De tilbyder også et bredere udvalg af stilarter, som du kan vælge imellem. Da alle butanlightere er under tryk, er der dog mange, der ikke fungerer effektivt i omkring 3.000 meters højde eller derover. Så hvis dette er en overvejelse, vil du have en lighter, der er klassificeret til højere højder.

Der findes også butanlightere, som er designet specielt til cigarer. Disse cigarlightere har ofte bredere eller flere flammer for bedre at dække det overfladeareal, der kræves for at tænde en cigar ordentligt. De kan også have større brændstoftanke, vinduer med brændstofniveau, indbyggede cigarskærere eller endda udfoldelige guillotine-skærere. En af ulemperne ved cigarlightere er, at disse ekstra funktioner kan gøre lighterne større og tungere, og dermed mindre praktiske at have med.De få ulemper, som butanlightere kan have, opvejes langt af deres fordele og leverer det allerbedste inden for form, funktion og bekvemmelighed. De fleste af HumidorDiscounts cigarlightere er genopfyldelige butanlightere, hvilket giver dig en dynamisk samling af højkvalitetslightere at vælge imellem.

Flamme-stilarter

I takt med at butanlighterne har udviklet sig, har de tilgængelige flammestilarter det også. Hver stil giver et unikt aspekt til optænding af cigarer, hvilket giver dig en række muligheder, der passer bedst til din smag.

Blød flamme

Dette er den traditionelle flammetype, som findes på både flint- og piezoelektriske lightere. Da de fleste lightere med blød flamme ikke er vindafvisende, er de bedst til indendørs brug. Bortset fra denne begrænsning kan lightere med blød flamme give cigaroplevelsen et strejf af elegance og nostalgi. Den luksuriøse S. T. Dupont Ligne er et førsteklasses eksempel.

Flammeløs

Flammeløse lightere bruger et unikt vindtæt varmespoleelement, der afgiver varme med lidt eller ingen flamme. Desværre fungerer designet generelt ikke godt med cigarer. Manglen på flamme kan gøre det mere kompliceret at tænde en cigar, og dermed brænde brændstoffet hurtigere op. Der findes flammeløse lightere, som er designet til cigarer, men varmeelementerne kan ofte blive forstyrret af nedfaldende aske og rester fra en cigar. Derfor anbefales flammeløse lightere generelt ikke til brug med større cigarer, men de er en god mulighed til at tænde dine yndlingscigarillos.

Fakkel

Fakkellightere er langt det mest populære valg for cigarelskere i dag og giver en kraftig jet-flamme. Den mere fokuserede varme gør det hurtigt og nemt at tænde cigarer jævnt. Deres høje modstandsdygtighed over for vind gør også fakkellightere, såsom adorinis populære Jet Lighter, til den bedste løsning til udendørs brug. Mange fakkellightere har flere jetflammer, så man kan tænde en cigar mere effektivt. Nogle af disse lightere har to eller flere flammer og kan bruge butanbrændstof lidt hurtigere end normale lightere. Så det er bedst altid at have en ekstra dåse premium butan ved hånden.

Når du skal vælge den type lighter, der passer bedst til dig, skal du overveje, hvor du oftest vil nyde dine cigarer; vil det være udenfor? indenfor? i større højder? Er det blæsende? osv.

Vedligeholdelse af lighteren
Uanset hvilken type genopfyldelig lighter du vælger, skal du af og til vedligeholde lighteren for at sikre dens fortsatte effektivitet og lange levetid. Nogle af de ting, det kan være en god idé at have klar, omfatter:
- Brændstof: Butan (gas) eller benzin (væske) af førsteklasses kvalitet.
- Flintesten: Brug kun den korrekte størrelse til din lightermodel
- Væge: Bruges kun til benzinlightere
- Lille skruetrækker: Gør det lettere at justere flammen, fjerne brændstofdækslet, skifte flintesten og udlufte brændstoftanken
- Poleringsklud: Til at holde lightere rene og flotte

Vedligeholdelse af lightere er hurtigt og nemt. For at fylde f.eks. en butanlighter skal du bare holde lighterens påfyldningsventil opad og en butandåse med mundstykket nedad. Tryk dysen ned på lighterens påfyldningsventil, og hold den, mens du tæller til fem. Så er det klaret.

Af og til kan det være nødvendigt at rense en luftlomme, der kan opstå i brændstoftanken efter gentagne påfyldninger. Hvis du har en lighter, der ikke tænder, eller som ikke ser ud til at fylde ordentligt, er overskydende luft i tanken oftest synderen! Det eneste, du skal bruge, er en lille skruetrækker til at trykke på påfyldningsventilen, indtil al luft og resterende butan er sluppet ud. Bare sørg for at pege ventilen væk fra dit ansigt, når du tømmer tanken! Fyld op med butan, og du skulle være klar til at gå i gang. Gentag, hvis det er nødvendigt.

Læs altid brugsanvisningen til din lighter, når du udfører vedligeholdelse, og selvfølgelig må du aldrig fylde eller arbejde på en lighter i nærheden af åben ild. Sikkerheden kommer først!

Lightere vs. tændstikker
C496] tændstikker af cedertræ [/C496] er elsket af purister og giver en unik oplevelse, som kan forbedre cigarens første smag og aroma, og de giver også en god mulighed for at vise, hvordan man gør, når man stryger tændstikken, og flammen blusser op, når den trækkes hen til cigaren.


Cigartændstikker er populære i loungemiljøer, men de gør sig bare ikke godt udendørs, især ikke i blæsevejr. Selvom du ikke behøver at bekymre dig om at miste en æske tændstikker, som du måske gør med en lighter, risikerer du stadig, at tændstikkerne bliver våde eller knækker. Og når tændstikken har gjort sin pligt, skal den bortskaffes på en sikker måde, og det kan være frustrerende, især når man er på farten.

Cedertræsstrimler eller spild giver en lignende tilfredsstillende oplevelse som cedertræstændstikker, men strimlerne skal stadig tændes med en lighter eller tændstik. Så sammenlignet med tændstikker og cedertræsstrimler tilbyder lightere simpelthen større fleksibilitet og bekvemmelighed. Det betyder ikke nødvendigvis, at lightere er bedre end tændstikker eller cedertræsstrimler for den sags skyld. Lightere giver bare en anden oplevelse. Du kan altid bruge din lighter til at tænde de spildte cedertræer. Det er kun dig, der kan beslutte, hvad der er det rigtige til den tid og det sted, du ønsker at nyde en smøg.

Find din ild
Med funktioner som integrerede cigarklippere, vinduer til brændstofniveau og grebsvenlige overflader leverer cigartændere fantastisk funktionalitet og sofistikeret design. Du kan finde en lighter til enhver lejlighed og endda lightere med glat overflade, som du kan få indgraveret. Der er en lighter, der er perfekt til dig, og som bare venter på at blive opdaget. Så gå på opdagelse i HumidorDiscounts lighterkollektion i dag, og find din ultimative ildkilde.

Alle priser er allerede inkluderet moms.. Gratis forsendelse fra 750,00 kr. For ordrer på en værdi under 750,00 kr yderligereforsendelsesomkostninger